Slijede par pravila koja služe za što lakše i učinkovitije korištenje online trgovine.

 

Preporučamo Vam da se registrirate(nije obveza da nešto kupite) na naše stranice i tako sebi omogućite što lakšu kupovinu te ostvarite popuste! Pružatelj usluge internet prodaje je tvrtka Vocal d o o sa sjedištem u ulici Stanka Vraza 13,31220 Višnjevac, OIB: 36226765137 upisana u Trgovački sud u Osijeku(OS Tt-14/134-2 - temeljni kapital 20.000kn i uplaćen u cjelosti) po vlasniku Tomo Trac, Žiro račun u HPB Banci: HR1723900011101284118 vlasnik je

 

Vocal d.o.o.(www.vocal.hr)

 

U slučaju da imate bilo kakva pitanja, pritužbe, negodovanje ili pak pohvale i konstruktivne prijedloge, molim da nas kontaktirate putem e-maila: vocal@vocal.hr.

 

Tvrtka Vocal d.o.o. u potpunosti provodi Zakon o zaštiti potrošača.

 

1. Sklapanje - Ovi Uvjeti kao i pojedini uvjeti prodaje naznačeni uz informacije o određenim proizvodima predstavljaju ponudu Vocal d.o.o. za sklapanje Ugovora te korisnik kao kupac svojom registracijom, zaključivanjem narudžbe ili na drugi način utvrđen ovim Uvjetima iste prihvaća čime se smatra da je zaključen Ugovor između korisnika i Vocal d.o.o, a prema uvjetima prodaje navedenim u ovim Uvjetima.

 

Predmet Ugovora je kupnja proizvoda ili usluge putem Vocal Internet trgovine uz plaćanje odgovarajuće naknade – cijene toga proizvoda ili usluge. Ugovor se zaključuje sredstvima daljinske komunikacije (Ugovor sklopljen na daljinu) i to putem: e-mail porukama, telefona s ljudskim posredovanjem i bez njega te web aplikacije.

 

Ugovor stupa na snagu i obvezuje od trenutka kada korisnik i prodavatelj prihvate ponudu Vocal d.o.o. na jedan od slijedećih načina: · odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao registrirani korisnik Vocal.hr i kada  Vocal.hr (Vocal d.o.o) prihvati ponudu tj. narudžbu kao važeću:

 

· odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe kao gost korisnik Vocal.hr,

· odabirom plaćanja i dovršenjem narudžbe putem prodaja@vocal.hr elektroničke pošte.

 

Zbog tehničkih mogućnosti nakon svake narudžbe kupcu šaljemo poruku o uspješnosti zaprimljene narudžbe ili da narudžba nije izvršena kako bi kupac bio upoznat sa stvarnim stanjem. Stanje narudžbe se mijenja u roku 24 sata.

 

a) U postupku registracije ili kreiranja korisničkog računa, korisnik je obvezan odabrati naziv ili ime pod kojim će ostvarivati usluge i odabrati sigurnosnu zaporku te dostaviti valjanu e-mail adresu kao i telefonski kontakt. Svi podaci potrebni za registraciju ili kreiranje korisničkog računa moraju biti istiniti pri čemu je izričito zabranjeno korištenje ili uporaba tuđih podataka.

 

b) Prilikom registracije, ukoliko se želite registrirati putem Facebook računa, Vocal.hr će koristiti vaše puno ime tj. vaš Facebook račun.

 

c) Registracija ili korisnički račun kreiraju se samo za jednu osobu i nije dozvoljeno priopćavati podatke o registraciji ili korisničkom računu trećim osobama. Korisnik je obvezan čuvati podatke o svojoj sigurnosnoj zaporci i korisničkom računu. Nije dozvoljena uporaba tuđe registracije ili korisničkog računa.

 

d) Za kršenje odredbi Uvjeta iz ovog poglavlja, Vocal d.o.o. zadržava pravo, prema slobodnoj ocjeni, ugasiti registraciju ili korisnički račun korisnika, bez obveze naknade korisniku bilo kakvog troška ili štete.

 

e) Registracijom (koja uključuje plaćanje usluge) smatra se da je sklopljen Ugovor između Vocal d.o.o. i korisnika kao kupca.

 

f) Ugovor stupa na snagu po izvršenoj registraciji korisnika, odnosno od dana kada korisnik prihvati ponudu za sklapanje takvog Ugovora.

 

g) Povodom sklapanja Ugovora, korisniku će biti dostavljeni: potvrda o sklopljenom Ugovoru, odnosno predugovorna obavijest iz članka 57. st. 1. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine, br. 41/2014)

 

h) Korisnik može jednostrano raskinuti Ugovor u roku od 14 (četrnaest) dana bez navođenja razloga. Korisnik nema pravo na jednostrani raskid Ugovora:čl. 79. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine, br. 41/2014 110/15) Obrazac. - ako mu je usluga u potpunosti ispunjena, a ispunjenje je započelo uz njegov izričit prethodni pristanak te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će izgubiti pravo na jednostrani raskid Ugovora ako mu usluga bude potpuno ispunjena,

 

- ako je predmet Ugovora zapečaćena roba koja zbog zdravstvenih ili higijenskih razloga nije pogodna za vraćanje, ako je bila oštećena nakon dostave,

- ako je predmet Ugovora roba koja je zbog svoje prirode nakon dostave nerazdvojivo pomiješana s drugim stvarima, - ako je predmet Ugovora isporuka zapečaćenih audiosnimaka ili videosnimaka, odnosno računalnih programa, koji su otpečaćeni nakon isporuke te

- ako je predmet Ugovora isporuka novina, periodičnog tiska ili magazina, s iznimkom pretplatničkih ugovora za takve publikacije.

- ako je ugovor sklopljen na javnoj dražbi - ako je predmet ugovora isporuka digitalnog sadržaja koji nije isporučen na tjelesnom mediju akoje ispunjenje ugovora započelo uz izričit prethodni pristanak potrošača te uz njegovu potvrdu da je upoznat s činjenicom da će time izgubiti pravo na jednostrani raskid ugovora Cijena proizvoda, u koju je uključen iznos PDV-a i trošak dostave, vidljivi su u košarici za kupnju prije zaključenja narudžbe. Trošak dostave može biti vidljiv još i na nekim drugim dijelovima stranice. Sve informacije o potvrdi kupnje temeljem elektronske narudžbe dostavit će se na adresu elektroničke pošte kupca navedenu u postupku registracije/narudžbe ili u košarici za kupnju pri unosu podataka prilikom zaključivanja narudžbe. Sve cijene su izražene u hrvatskim kunama (kn). U sve cijene je uračunat PDV.

Ukoliko kupac ne zaprimi obavijest o potvrdi narudžbe, postoji mogućnost da je pogrešno unio adresu svoje elektronske pošte. U tom slučaju molimo kupca da nas kontaktira na: prodaja@vocal.hr . Ukoliko niste sigurni kako izvršiti kupnju, slobodno nas kontaktirajte na prodaja@vocal.hr i pomoći ćemo vam ispuniti košaricu. Cijene i stanje proizvoda na stranici su informativnog karatera i podložni su promjeni bez prethodne najave.

 

Podaci o dobavljivosti na stranicama Vocal.hr su informativnog karaktera i tvrtka Vocal d.o.o. ne može jamčiti da je svaki proizvod na stranici uvijek dobavljiv.

 

2. Plaćanje

- Gotovinom/Pouzećem - naručenu robu moguće je platiti pouzećem. Nakon naručene robe na Vaš e-mail stiže poruka o uspješnom zaprimanju narudžbe. U slučaju da nemate e-mail adresu podrebno je telefonski ili putem on-line chata kontaktirati osoblje Vocal.hr trgovine te potvrditi plaćanje i adresu dostave kako bi se izbjegle sve neugodnosti. Robu je moguće platiti i posredstvom netbankinga kojeg nude bankarske institucije u Hrvatskoj. U tom slučaju roba je isporučena onog trenutka kada je plaćanje izvršeno te prikazano na žiro računu tvrtke vlasnika Vocal.hr. Plaćanje u gotovini moguće je i za pravne osobe u slučaju da iznos ne prelazi 7.500kn. Robu je također moguće platiti kreditnom karticom prilikom isporuke.

 

- Virmanom/Uplatnicom - vrijede ista pravila kao i u slučaju 1. Nakon plaćanja potrebno je poslati kopiju uplatnice faksom,e-mailom ili pregled stanja žiro-računa od strane tvrtke vlasnika Vocal.hr dućana kako bi se utvrdila Vaša uplata. Nakon toga u najkraćem mogućem roku, dostava proizvda, biti će realizirana.  HR1723900011101284118

 

- Plaćanje kreditnom karticom online/PayPal- Vrijedi za kupce iz inozemstva. Online plaćanje putem Interneta moguće je izvršiti putem kartica: Diners, Visa Premium, Visa, Maestro i MasterCard. Nakon što uspješno prođe sustav autorizacije i tvrtka vlasnik Vocal.hr prodavaonice(Vocal d.o.o) zaprimi potvrdni e-mail o narudžbi slijedi postupak dostave proizvoda. Tvrtka PayPal(služi za autorizaciju kreditnih kartica) koristi se SSL 128-bitnom enkripcijom kakovom se koriste i ostali on-line prodavaonice, što pruža zašititu Vaših osobnih podataka i brojeva kartica. Odlaskom na sigurnu stranicu (SSL) za online plaćanje, upisom svojih podataka (broj kartice i ostalo) te samim činom plaćanja prihvaćate sva pravila Vocal.hr -a. Isto tako, prihvaćate da se Vaša kartica tereti za iznos cijene proizvoda u EUR-ima u protuvrijednosti (po službenom tečaju institucije koja Vam je izdala karticu) na dan naplate. Ako imate kakve dvojbe možete kontaktirati osoblje Vocal.hr prodavaonice putem e-maila ili on-line podrške. Zbog tečajnih razlika moguća su manja odstupanja u cijeni.

 

3. Dostava

 

Trošak dostave obračunava se automatski prilikom završavanja kupnje i izdaje se račun na kojem se nalazi cijena kupljenjih proizvoda i cijena dostave.

 

Trošak dostave biti će iskazan u košarici uz cijenu proizvoda. Da bi Dostava bila uspješna naručeni proizvodi moraju biti na zalihi. U ostalim slučajevima Vocal d.o.o. kontaktirati će potrošača.

 

Postoje tri oblika dostave:

1. Vlastito preuzimanje robe na skladištu

2. Dostava poštom putem kurirske službe

 

 

Ponuđena su prva dva oblika dostave, dostavne službe, za pakete veće od mase 10kg, zadržavaju pravo isporuke do 5 radnih dana.

Dostava od strane Vocal.hr internet prodavaonice se dogovara sukladno opsegu posla. U slučajevima većih narudžbi Vocal.hr će organizirati dostavu na dogovoreno mjesto i po želji kupca. Vocal.hr ne može odgovarati na počinjenu štetu u dostavi koja nije osigurana.

 

4. Raskid ugovora i povrat uplate

- U slučajevima kada je kupljena roba preko Vocal.hr internet trgovine oštećena ili vidno drugačija od one naznačene u prodavaonici te takva oštećenja nisu uzrokovana štetom drugih pravnih ili fizičkih osoba (ponekad moguća mala razlika između stvarnog proizvoda i slike zbog prikaza boja - stoga preporučamo da pažljivo provijerite boje i opis kako bi bili sigurni u svoj odabir) Vocal.hr online trgovina i vlasnik Vocal d.o.o. će u najkraćem mogućem roku, robu zamijeniti ili izvršiti povat plaćanja.

 

Kako je nama prvenstveno cilj zadovoljstvo naših kupaca, ovakve slučajeve ćemo smatrati iznimnim te uložiti veliki trud kako bi se oni sveli na najmanju moguću razinu.

 

Ako naručene robe nema na skladištu povrat uplate će se izvršiti u najkraćem mogućem roku ili u najdužem roku  od 30 dana.

 

Unaprijed se ispričavamo svim kupcima koji su takvu robu zaprimili pa makar da ona nije direktna krivnja Vocal.hr online.

 

Da bi korisnik mogao ostvariti pravo na jednostrani raskid Ugovora, mora obavijestiti Vocal d.o.o. o svojoj odluci o jednostranom raskidu Ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom (Vocal d.o.o. S.Vraza 13,31220 Višnjevac), ili elektroničkom poštom na prigovori@vocal.hr u kojoj ćete navesti svoje ime i prezime, adresu, broj telefona, adresu elektroničke pošte, a može koristiti i navedeni pisani obrazac za jednostrani raskid Ugovora.

Obrazac za jedostrani raskid ugovora se nalazi na linku: Obrazac. Rok za jednostrani raskid Ugovora iznosi 14 (četrnaest) dana od dana kada je korisniku ili trećoj osobi koju je korisnik odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet Ugovora predana u posjed, odnosno u slučaju usluge, od sklapanja Ugovora. Ako korisnik jednostrano raskine Ugovor, izvršit će mu se povrat novca koji je od njega primljen, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada Vocal d.o.o, odnosno Vocal.hr zaprimi korisnikovu odluku o jednostranom raskidu Ugovora, osim ukoliko je korisnik odabrao drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka kojaje ponuđena. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je korisnik izvršio uplatu. U slučaju da korisnik pristaje na drugi način povrata plaćenog iznosa, ne snosi nikakve troškove u odnosu na povrat. Povrat novca Vocal d.o.o može izvršiti tek nakon što mu roba bude vraćena ili nakon što mu bude dostavljen dokaz da je roba poslana nazad. Potrošač je dužan snositi troškove vraćanja robe.

 

Korisnik je dužan robu predati ili je poslati na adresu Vocal d.o.o . (Vocal.hr), Stanka Vraza 13. Višnjevac 31220 , bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 (četrnaest) dana od dana kada je Vocal  d.o.o, odnosno Vocal.hr, uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora. Izravne troškove povrata robe korisnik mora snositi sam.

 

Korisnik se moli da prije raskida Ugovora kontaktira na prigovori@vocal.hr kako bi mu bio objašnjen postupak vraćanja robe. Korisnik je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

 

Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe što je utvrđeno kao obveza potrošača u slučaju jednostranog raskida ugovora u zakonskom roku od 14 dana.

 

Ako je na zahtjev korisnika izvršavanje usluge započelo tijekom roka za jednostrani raskid Ugovora, korisnik je dužan platiti Vocal.hr iznos koji je razmjeran onom što je isporučeno do trenutka kada je korisnik obavijestio Vocal d.o.o o jednostranom raskidu Ugovora.

 

Vocal.hr preporuča svojim kupcima prilikom preuzimanja proizvoda a u vezi s jednostranim raskidom ugovora u zakonskom roku od 14 dana:   

 

- ako je ambalaža oštećena nemojte preuzimati proizvod, nego dostavljaču skrenite pažnju na oštećenje ambalaže i zatražite da proizvod vrati u  Vocal.hr.

 

AKO KUPAC NE REKLAMIRA OŠTEĆENJE AMBALAŽE DOSTAVLJAČU U TRENUTKU PREUZIMANJA PROIZVODA, SMATRA SE DA JE PREUZEO PROIZVOD S NEOŠTEĆENOM AMBALAŽOM.- ukoliko oštećenje na proizvodu utvrdite nakon skidanja ambalaže, sačuvajte originalnu ambalažu i u roku 14 dana od dana primitka robe kontaktirajte Vocal.hr. Ako Vocal.hr organizira prijevoz robe radi povrata, potrebno je proizvod zapakirati u originalnu ambalažu kako bi se izbjegla oštećenja na proizvodu. Ako se radi o specifičnoj ambalaži (npr. stiropor i folija) potrebno je učvrstiti dijelove ambalaže radi zaštite proizvoda. - ako je ambalaža neoštećena i preuzeli ste proizvod, pažljivo skinite ambalažu uz što manje oštećivanje jer oštećena ambalaža umanjuje vrijednost proizvoda. U deklaraciji proizvoda koju dobivate uz proizvod su upute za otvaranje ambalaže bez oštećenja za tehničku robu.    - pažljivo pregledajte proizvod, njegovu prirodu, obilježja i  funkcionalnost (npr. aktivirajte uređaj na struju ili bateriju, pregledajte funkcionalnost igračke, pažljivo pregledajte knjigu, pregledajte peć ili kamin na način da provjerite otvaraju li se vrata pravilno, odgovara li ispušna cijev otvoru na peći i stoji li peć ili kamin stabilno, provjerite funkcionalnost auto gume i felge s vulkanizerom, pregledajte odgovara li krovna kutija ili nosač  vašem vozilu kod ovlaštenog auto servisa) ali nemojte proizvod koristiti ili njime rukovati ako namjeravate koristiti zakonsko pravo na raskid ugovora, jer svako daljnje rukovanje proizvodom umanjuje vrijednost proizvoda. Rukovanjem/korištenjem proizvoda smatra se primjerice za mikser- miksanje hrane, za brijaće aparate- brijanje, za knjige -savijanje korica i/ili podcrtavanje tekste i/ili pisanje po knjizi, za pećnice- pečenje hrane, za role – rolanje na otvorenom, za obuću- hodanje na otvorenom, za odjeću – nošenje, za bicikle – vožnja na otvorenom, za torbe i ruksake- prenošenje stvari, za romobile i skateboardove – vožnja na otvorenom, modni dodaci – nošenje na tijelu, alati – korištenje u njihovu svrhu, rasvjeta – montiranje, bazeni – punjenje vodom. Rukovanje proizvodom umanjuje vrijednost proizvoda. Vocal.hr obaviještava kupce o specifičnim svojstvima pojedinih proizvoda kao što su: klima uređaji izuzev mobilnih klima uređaja, kamini i peći, kupaonska galanterija, ugradbena rasvjeta, namještaj koji je potrebno sastavljati te printeri, mobiteli, tablet računala, prijenosna računala, stolna računala, televizori i igrače konzole za koje zbog njihovih karakteristika nije moguće provjeriti njihovu funkcionalnost bez rukovanja proizvodom npr. montiranja/stavljanja u funkciju/sastavljanja. Iz tog razloga Vocal.hr neće biti u mogućnosti izvršiti povrat kupoprodajne cijene (u cjelosti ili djelomično) za ove proizvode u slučaju kada je za povrat naveden razlog: provjera funkcionalnosti jer sama provjera funkcionalnosti umanjuje vrijednost proizvoda time što se stanje proizvoda nepovratno mijenja. Vocal obavještava kupce da u pojedinim proizvodima koji spadaju u kategoriju bijele tehnike, a za svoj rad koriste vodu (npr. perilice) može preostati mala količina vode nakon testiranja u procesu proizvodnje koja uobičajeno iscuri za vrijeme skladištenja. Stoga Vocal obavještava kupce da proizvode tog tipa ostave do trenutka montaže na podlozi koja ne upija vodu. Vocal obavještava kupce da su uređaji za profesionalnu upotrebu posebno označeni. Uređaji koji nemaju takvu oznaku nisu predviđeni za profesionalno korištenje i nije ih preporučljivo koristiti u profesionalne svrhe jer takva vrsta kvara nije pokrivena jamstvom te u tom slučaju trošak popravka snosi kupac. Ukoliko ovlašteni servis utvrdi da se radi o opisanoj vrsti kvara, Vocal neće moći preuzeti odgovornost niti trošak prouzrokovan postupanjem kupca protivno ovoj obavijesti. Vocal preporuča kupcima da za proizvode koje je potrebno montirati/pustiti u rad obavezno kontaktira ovlašteni servis jer proizvođači u pravilu osporavaju prava iz jamstva za svaki proizvod koji je neovlašteno montiran/pušten u rad. U slučaju da kupac naruči robu i odbije ju primiti bez razloga (ambalaža nije oštećena), Vocal ima pravo uskratiti od uplaćenog iznosa kupoprodajne cijene iznos izravnih troškova povrata proizvoda. Vocal odgovara za materijalne nedostatke stvari koje prodaje na svojim stranicama sukladno pozitivnim propisima posebice Zakonu o obveznim odnosima Republike Hrvatske. Obavijest o statusu vraćenog proizvoda i ostvarenom iznosu povrata kupac će primiti u roku od 10 dana putem maila. Povrat novčanih sredstava kupcu bit će odrađen najkasnije u roku od 14 dana od datuma upućivanja obavijesti kupcu.

 

5. Jamstvo

 

Proizvodi za koje dajemo jamstvo u skladu sa zakonom i jamstvom određenim od strane proizvođača. Pravo na korištenja jamstva ostvaruje se uz predočenje računa. Vocal.hr ne odgovara za materijalne nedostatke koji se pokažu pošto proteknu dvije godine od predaje stvari po zakonu o obveznim odnosima. Kupac je dužan čuvati račun. Datum izdavanja računa je datum početka aktiviranja jamstva. Neispravnost proizvoda nastala kao posljedica nepravilnog korištenja i/ili nepostupanja u skladu s uputama nije osigurana jamstvom. Neispravnost proizvoda nastala kao posljedica nepravilnog korištenja i/ili nepostupanja u skladu s uputama nije osigurana jamstvom. Servisiranje i prodaja zamjenskih dijelova za kupljeni proizvod osigurana je putem ovlaštenih servisera navedenih u jamstvenom listu.

 

6. Reklamacije i prigovori

 

Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete.  Molimo sve kupce da prilikom preuzimanja pregledaju pošiljku. Ukoliko pakiranje pošiljke ima vidljivih oštećenja/nedostataka, preporučujemo da kupac odbije primitak iste jer postoji mogućnost da je proizvod unutar takvog pakiranja oštećen. Odbijanjem primitka, dostavna služba će pošiljku vratiti Vocal.hr, uz napomenu da pošiljka sadrži nedostatak.

 

Reklamacije vezane za nedostatke proizvoda te svi ostali prigovori mogu se izjaviti u pisanoj formi putem elektroničke ili obične pošte - putem elektroničke pošte: prigovori@vocal.hr - na adresu Vocal d.o.o, Stanka Vraza 13, 31220 Višnjevac.

 

U slučaju opravdane reklamacije omogućuje se raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjena proizvoda. Ukoliko se radi o oštećenju i/ili neispravnosti isporučene robe, kupac treba poslati fotografiju navedene reklamacije kako bi se ista uvažila na temelju fizičkog dokaza.

 

Vocal vrši prikup reklamirane oštećene, neispravne ili pogrešno isporučene robe o svom trošku, ukoliko se utvrdi da je reklamacija opravdana te da kupac nije utjecao na neispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe. U slučaju opravdane reklamacije trošak zamjene proizvoda s novim u cijelosti snosi Vocal. U slučaju spora oko opravdanosti reklamacije i/ili načina na koji je proizvod vraćen (proizvod mora biti nekorišten, u nepromijenjenoj količini te u originalnoj ambalaži, uz predočen originalan račun i jamstvo, ukoliko postoji) proizvod će se dati na vještačenje vještaku ili stručnoj pravnoj osobi.

 

U slučaju da se vještačenjem utvrdi opravdanost reklamacije, sav trošak zamjene proizvoda snosi Vocal.hr, a u slučaju neopravdane reklamacije trošak će snositi kupac. 7. Sigurnost i privatnost - Sve podatke koje navedete pri Internet kupovini smatramo poslovnom tajnom te ih nećemo koristiti: za slanje neželjenih e-mailova (spam) za marketinška, demografska ili bilo koja druga istraživanja davati Vašu e-mail adresu ili druge podatke nekoj drugoj tvrtki ili osobi koje nisu sklopile ugovor o privatnosti s tvrtkom Vocal d.o.o (Vocal.hr).

 

Kao naš kupac, možete naručivati proizvode, iznositi zahtjeve i registrirati se kako bi dobivali obavijesti i ponude. Vrste informacija koje se skupljaju na ovim stranicama mogu sadržavati vaše ime, adresu, e-mail adresu, broj telefona. Ove se informacije koriste isključivo za potrebe dovršenja vaše narudžbe. NE ČUVAMO bilo koju informaciju o kreditnoj ili debitnoj kartici. Dobivene informacije koristimo isključivo za poboljšanje ponude za naše kupce (u koju svrhu možete povremeno dobiti e-mail s obavijesti o novim ponudama ili promjenama u trgovini). Ovakvi e-mailovi se šalju ISKLJUČIVO kupcima upisanim u našu e-mail listu i/ili newsletter. NIKADA ne prodajemo, iznajmljujemo ili dijelimo informacije o kupcima trećim stranama. Zakon o zaštiti potrošača, dio II, članak 7. stavak 3. Zabranjuje se trgovcu davanje osobnih podataka potrošača trećoj osobi, kao i pravnoj ili fizičkoj osobi koja djeluje unutar iste skupine poduzeća trgovca (koncern), bez prethodnog izričitog i pisanog odobrenja potrošača. Pošto Vocal d.o.onajveću pažnju posvećuje sigurnosnoj politici, naš Vocal d.o.o. koristi SSL (128 bit) za enkripciju informacija o kreditnim karticama (uključujući broj kartice) prije nego informacije krenu Internetom. SSL tehnologija je industrijski standard za sigurne online transakcije. Na taj način, čak ni mi nismo upoznati sa svim informacijama o kupcu (npr. nama su dostupna samo zadnje 4 znamenke broja kartice).

 

Vocal d.o.o ozbiljno shvaća online prijevare i surađuje potpuno s nadležnim službama u progonu svakoga tko koristi ukradene kreditne kartice za kupnju na ovim web stranicama. Sve sumnjive narudžbe odmah se proslijeđuju nadležnoj službi. Vocal d.o.o zadržava pravo potraživati dodatne informacije. Ako je to potrebno, kontaktirat ćemo Vas telefonom ili e-mailom. Cookies (kolačići) su male tekstualne datoteke koje web stranica može poslati korisnikovom pregledniku radi spremanja na lokalni disk. Cookies mogu olakšati korištenje weba spremajući status i postavke o web stranici.

 

Većina preglednika su u osnovnom stanju podešeni za primanje cookiesa, ali korisnici mogu izmjeniti postavke (npr. odbijanje cookiesa ili obavijest kada se cookie šalje). Vocal d.o.o  koristi kolačiće kao pomoćno sredstvo za kreiranje košarice i plaćanja. Radi toga, Vaš preglednik mora imati omogućeno primanje kolačića (session cookies). Ostale kolačiće ne morate osposobiti. To je osnovna postavka svih preglednika. Inače, moći ćete pregledavati Vocal d.o.o , ali nećete moći izvršiti kupnju. Molimo, konfigurirajte vaš preglednik za primanje Vocal d.o.o  kolačića.

 

8. Procedure i napomoene -

 

Po primitku Vaše narudžbe obavještavamo Vas e-mailom o primitku narudžbe te Vam šaljemo ponudu s detaljima plaćanja. Nakon provjere uplate šalje se e-mail o potvrdi uspješnog ili neuspješnog plaćanja. Prema Zakonu o zaštiti potrošača maloljetne osobe ili potpuno poslovno nesposobne osobe ne mogu obavljati kupnju na daljinu, to mogu učiniti samo njihovi zakonski zastupnici. Djelomično poslovno sposobne osobe ugovor na daljinu mogu sklopiti samo uz suglasnost njihova zakonskog predstavnika. Ugovor sklopljen na daljinu može se raskinuti ukoliko zadovoljava uvjete Zakona o zaštiti potrošača (članak 3. i glava 7.).

 

Tvrtke i pojedinci koji reklamiraju svoje proizvode na Vocal d.o.o  prodavoanici odgovorni su za istinitost podataka, dostavu proizvoda i izvršenje usluga. Vocal d.o.o  ne preuzima odgovornost za neistinost podataka proizvoda i usluga drugih subjekata. Drugi subjekti(dobavljači) koji reklamiraju svoje proizvode zadržavaju pravo prilagodbe cijena i informacija za svoje proizvode. Vocal d.o.o  ne preuzima odgovornost za promjene cijena koje se mogu mijenjati u bilo kojem trenutku bez posebne obavijesti. Zadržavamo pravo odbijanja bilo koje narudžbe ukoliko je došlo do gore navedenih okolnosti ili povrede sigurnosnih protokola.

 

Nadamo se da ćete biti zadovoljni našim uslugama i proizvodima.

 

Tvrtka Vocal d.o.o , distributer je (a ne izdavač) sadržaja koji pribavljaju treće strane i Krajnji korisnici. Tvrtka Vocal d.o.o  ne jamči za točnost, potpunost, ili korisnost bilo kojeg sadržaja, kao ni njegove mogućnosti prodaje ili prikladnosti za bilo koju određenu namjenu.

 

Tvrtka Vocal d.o.o .nije odgovorna za točnost ili pouzdanost bilo kojeg mišljenja, savjeta, ili izjave koja je objavljena na moduldevet.hr internetskoj stranici, od strane bilo koga tko nije ovlaštena osoba tvrtke Vocal d.o.o . Ni pod kojim uvjetima tvrtka Vocal d.o.o . neće biti odgovorna za bilo kakav gubitak ili štetu nastalu tim što se Krajnji korisnik oslonio na informacije dobivene putem moduldevet.hr Internet stranice. Na Krajnjem korisniku leži sva odgovornost ocijeniti točnost, kompletnost ili korisnost bilo koje informacije, mišljenja, stava, savjeta ili drugog sadržaja koji je dostupan putem moduldevet.hr Internet stranice.

 

Zbog velikog broja narudžbi koje se istovremeno predaju na Vocal d.o.o  web trgovini može se dogoditi da informacija o raspoloživosti proizvoda ne bude istovjetna sa stanjem na skladištu Vocal d.o.o dobavljača. Takva situacija je izvanredna i ne traje dugo.

 

Tvrtka Vocal d.o.o . će poduzeti sve potrebne mjere i angažirati sve moguće resurse kako bi ispunio u primjerenom roku isporuku naručenog proizvoda. U slučaju da Vocal d.o.o  dobavljač nema na raspolaganju naručeni proizvod, o tome će obavijestiti kupca i ponuditi mu mogućnost kupnje proizvoda s Vocal d.o.o  web trgovine koji je raspoloživ za isporuku i koji je po svojim karakteristikama najbliži proizvodu koji nije moguće isporučiti. Tvrtka Vocal d.o.o  otklanja odgovornost za posljedice opisane izvanredne situacije.

 

Vaša narudžba se smatra potvrđenom i valjanom tek kada je kreiran račun.

 

PODACI:

Tvrtka:

 

Vocal d.o.o  sa sjedištem u Višnjevac, Upisana u Trgovački sud u Osijeku, temeljni kapital 20.000kn i uplaćen u cjelosti) po vlasniku Tomo Trac, Žiro račun u HPB Banci: HR1723900011101284118

 

MB: 0275212

OIB: 36226765137

Direktor: M. Trac

e-mail: prigovori@vocal.hr

Product added to wishlist
Product added to compare.

Vocal.hr koristi kolačiće kako bi poboljšao Vaše korisničko iskustvo i funkcionalnost stranice. Više možete pročitati u Pravilima i uvjetima